- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Kultúra - "Action!"
Sleeper Cell - A terrorista csoport
2006. február 27-től elsőként az AXN csatornán
/2006-02-17/  << Nyomtatható verzió >>
FBI ügynök inkognitóban, alvó terrorista csoport, akciók, izgalom.

A Sony Pictures tulajdonában lévő AXN kaland- és akciócsatorna az első tévéállomás, amely Magyarországon bemutatja a Sleeper Cell – A terrorista csoport című, napjaink égető biztonságpolitikai kérdéseit feszegető sorozatot. A vadonatúj amerikai sorozat első epizódját 2006. február 27-én, este 8:05 órai kezdettel láthatják a nézők.

Többek között a 2001. szeptember 11-i eseményeknek is köszönhetően a terrorizmustól való félelem egyre inkább felszínre tör a nyugati világban. Erre reflektálva született meg a Sleeper Cell – A terrorista csoport forgatókönyve Ethan Reiff és Cyrus Voris producerek munkája nyomán. Az ő szavaikkal élve: „...ez egy kísérlet arra, hogy megismerjük ellenségeinket.”

A Michael Ealy (Birkanyírás) és Oded Fehr (A kaptár 2. – Apokalipszis, A múmia) főszereplésével készült sorozat napjaink égető biztonságpolitikai kérdéseit feszegeti: egy terrorista csoport tevékenységébe enged bepillantást és végigköveti egy elszánt ügynök azon dermesztő munkálkodását, hogy a terroristák közé férkőzve lerántsa a leplet sötét titkukról és szörnyű küldetésükről.

A most zajló, több frontos harc – amely egyrészt a radikális iszlám nyugati világgal szembeni küzdelmét, másrészt pedig az iszlám világon belüli, szélsőségesek és mérsékeltek közötti harcot is jelenti –  a nyugati társadalmak egyik legégetőbb geopolitikai és lételméleti problémájává vált” – jelentette ki Eithen Reiff.

Reiff és Voris története középpontjában egy FBI ügynök (Michael Ealy) áll, aki bűnügyi múltat kreál magának vállalva a börtönt is annak érdekében, hogy megfelelő kapcsolatokat alakíthasson ki, és hiteles tagja lehessen korunk legfenyegetőbb jelenségének, egy alvó terrorista csoportnak. Miután Darwyn al-Sayeed inkognitóban beférkőzik az alakulatba, szembesül az iszlám összetett és ellentmondásos tanításaival.

Ez a sorozat lehetőséget ad az iszlám két arcának bemutatására: a spirituális, békepárti vallásét, amely az iszlám hívőinek tömegét jellemzi, valamint a brutális, jihadot – szent háborút – hirdető radikális fundamentalisták világát.” - nyilatkozta Cyrus Voris.

A sorozat alkotói és executive producerei Ethan Reiff, Cyrus Voris, producer Ann Kindberg a bevezető epizódot pedig Clark Johnson rendezésében láthatjuk. A sorozat további alkotója többek között a kétszeres Emmy® Award-nyertes Bob Primes operatőr.

Az AXN műsorán az akció és kaland műfaj legsikeresebb amerikai és európai sorozataival valamint filmjeivel találkozhat a néző. A bemutatók sorából kiemelkedik a LOST – Eltűntek és a  CSI: NY – New York-i helyszínelők, amely A helyszínelők című népszerű sorozat legújabb variációja, a Star Trek: Enterprise és az Alias. Továbbra is műsoron a legsikeresebb kalandműsorok, a The Amazing Race és a Survivor. A filmbemutatók között olyan kasszasikerek szerepelnek, mint a Charlie angyalai, a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? és az Armageddon.

AXN akció- és kalandcsatorna

Az AXN akció- és kalandcsatorna nagysikerű akció- és kalandfilmeket, illetve sorozatokat, valamint elsőrangú sporteseményeket és kalandműsorokat sugároz. A csatorna Latin-Amerikától Európán és a Közel-Keleten át egészen Ázsiáig a világ 50 országában látható, és a kalandra, izgalomra vágyó 18-34 éves korosztály egyik kedvenc programja. Az AXN a Sony Pictures Television International 40 globális televíziós hálózatának egyike. Magyarországon az AXN műsora jelenleg a UPC Direct műholdas programcsomagjában, az Antenna Digital, a Fibernet és számos egyéb kábeltársaság kínálatában található. Az interneten a T-Online ADSL Multimédia csomag előfizetői nézhetik a csatorna adását. A csatornát a kábelszolgáltatók felé az HBO Rt. értékesíti. Az AXN a http://www.axn.hu/ internetes címen érhető el.

A Sony Pictures Television International

A Sony Pictures Television International (SPTI) tevékenysége három fő csoportba sorolható: az SPE által gyártott játékfilmek és tévésorozatok forgalmazása különböző tv-csatornáknak, televízió-műsorok gyártása a világ kulcsfontosságú piacain és nemzetközi televíziós hálózatok működtetése. Az amerikai  mozifilmek és televízió-műsorok forgalmazásában szerzett piacvezető pozíciója mellett az SPTI a világ több pontján gyárt műsorokat helyi nyelven: Brazíliában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Olaszországban, Mexikóban, Spanyolországban és az Egyesült Királyság területén. Az SPTI világpiacon betöltött szerepében kulcsfontosságú a cég nemzetközi televíziós portfóliója, mely negyven hálózatból áll. A csatornák műsora a világ több mint száz országában, összesen 240 millió nézőhöz jut el. Az SPTI tulajdonosa a Sony Pictures Entertaiment (SPE).  Kapcsolódó cikkek
- Kriminális elmék (Criminal minds)
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál