- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Életmód - Feng shui
Tanácsadás családi ház esetén XIII.
/2004-09-13/  << Nyomtatható verzió >>

29. kép
Egy helyiség van még hátra a lakásból, a KONYHA.
Feng shui tanácsadáskor három dologra kell erősen koncentrálni. Ez a bejárat, a hálószoba és a konyha. A konyha az a hely, ahol táplálékunk elkészül. Nem mindegy, milyen energiákkal találkozik. Ebben a lakásban ÉK-en található a konyha.

A lakásnak jó területe (hosszú élet), házigazdánknak is jó területe, de rossz iránya (gua szám szerint öt szellem háza). Észak-Kelet az önművelés, tudás területe, törekvések szempontjából a szerencse, gazdagság területe. Repülő csillagai: 2-es vízcsillag és 7-es hegycsillag. Mindezeket figyelembe kell venni.

A 29. és  30. képen egy kukta robbanás és kétszeres csőtörés utáni állapotában látjuk a konyhát.

Egy konyhában a víz és tűz elem az uralkodó. Úgy tartják, jó ha a konyha a ház urának rossz irányába esik. A főzés által keletkezett erős  yang energia lenyomja az irány yin energiáját. A mi esetünkben ennek eredménye, hogy házigazdánk nem betegszik meg és sikerei lesznek.

Első legfontosabb dolgunk a tűzhely helyének  meghatározása. Mivel még  itt PB-palackból főznek a tűzhely könnyen mozgatható. Ennek ellenére a legjobb helyen van. (Igazolva, hogy  ott van bennünk a feng shui tudás, ha hallgatunk megérzéseinkre.) Nézzük, miért van az adott lehetőségek szerint a legjobb helyen? Nincs szemben a bejárati ajtóval, tűzhelynél állva a konyha ajtajának nincs háttal házigazdánk.
Főzés közben jó irányába néz (Észak).  Háta mögött szilárd támaszték (fal) van. A tűzhely szája (sütő ajtaja) házigazdánknak jó irányába (Dél – érzelmi élet) néz. Fontos, hogy víz ne legyen közvetlen mellette, de vele szemben se! Egyetlen  szépséghibája, hogy közel van az ablakhoz.
Kedvezőbb lenne több égőfej a tűzhelyen, de ne feledjük, használni is kell mindet rendszeresen. A konyha felújításában szerepel egy 3 égőfejes tűzhely bekötése vezetékes gázra. (A 3-as házigazdánknak a szerencse száma.)


30. kép
Csak az érdekesség kedvéért megjegyzem, egyszer volt ez a tűzhely elfordítva innen 90 fokkal a másik falsíkra, szembe a mosogatóval. Tűz – víz romboló ciklus. A víz mindig legyőzi a tüzet. Ekkor volt a csőtörés.

A képeket nézve látni, hogy házigazdánk piros színnel (tűz elem) próbálta erősíteni ÉK energiáját. A fedők háromszöge nagyon erős tűz energia. A tűzhely energiáját is megnöveli. (Hamarabb odaég az étel.)
Az asztal szélén ásványvíz, túl közel a tűzhelyhez (tűz-víz). Az ajtón belépve látni a szeméttartót. A falon gyümölcsöt (yin fa) ábrázoló kép. A yin fém csi  jelenléte miatt nem kedvező (romboló ciklus).

Ugyanitt a ház előző két őrzőjének képe. Házigazdánk bűntudatból festette, örökítette meg őket. Talán látva őket, mindig figyelmeztetni akarja magát egy hibájára. Az ilyen kép nagyon rossz feng shui. Különben sem tanácsos állatok képét konyhába – étkezőbe tenni. Márpedig a mi konyhánk egyben étkező is.

Ugyancsak rossz feng shui óra a konyhában. (Az idő = tűz energia, a túl sok tűz roboló energia.)


31.kép
A kutyák  kapcsán még beszélnünk kell a sötétítőn lévő kakasról. Ő is állat, ám a házigazdánk horoszkópjában lévő nyúllal szemben áll. Ez feszültséget hoz létre munkahely (hónap oszlop) területén. És ami  nem szerepel a négyoszlopos meghatározásban: a kutya szemben áll a partnert jelentő sárkánnyal = feszültségek párkapcsolatban (Természetesen csak így lakáson belül, mint szimbólum.)
Az itt működő 2-es vízcsillag betegséget hozhat.

És most nézzük a változtatásokat: A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a konyha bejárata mögött szinte azonnal kezdődik a lakás legrosszabb területe, az elmúlás. Nem engedhetjük meg, hogy az összes csi ide jöjjön és ne a hosszú élet területére. Mint már olyan sokszor hangoztattam, a ház csi-je yin fém elemű. Ezt a csi-t föld és fém elemmel erősíthetem, csalogathatom legjobban. De kelet fa terület és itt fémet nem alkalmazhatunk, föld elemmel meg ennek a résznek a kedvezőtlen 2-es hegycsillagját erősítenénk meg.

Nézzük a megoldást (31. kép) Abból indultunk ki, hogy kelet 6-os vízcsillagját vízzel tudjuk erősíteni. A 2-es hegycsillagot pedig vízzel gyengíteni. Ezért szerencsés a konyha sötétkék padló burkolása. (Több szempontból viszont nem megfelelő. Pl.: vízen járni nem stabil érzés, a csi-t magához vonzza, stb.) A sötétkék szín orvosolja a hely rossz irányát.

A víz elem miatt került ide a hűtőszekrény. (hideg, hűtés = víz) Állandó ki-bekapcsolása aktivizálja a hely vízcsillagát. A hűtő oldalán egy legyezőt látnak. Színe föld elem, alakját tekintve fém. Pontosan kimérve még a legyező a taj-csi területére esik.

32. kép
Tehát a fém forma nincs diszharmóniában a fa területtel. A legyezők nagyszerű csi mozgatók, még akkor is ha nem mozognak. Csak tudni kell elhelyezni őket. Nem mindegy milyen iránybeba terelik a csi-t. Itt egy erőteljes gyorsított csi mozgást hoz létre, főleg ha a hűtő is bekapcsol. Ezzel tudjuk a csi-t a jólét területére terelni, hogy ott fejtse ki jótékony hatását először.

A háttérben a falon föld színeiben lévő függőleges csíkozású falvédő megmaradt. Erős fa elem. Az asztal a székkel már az ÉK-i hosszú élet területén van. A 32. képen megmutatjuk még, hogy az itt lévő sárga konyhaszekrény kellően vonzza a csi-t, és próbálja középen tartani, szemben a sötétkék víz csi lefelé irányuló mozgásával. Itt kaptak helyet az ásványvizes palackok, és az általában gyógyteát tartalmazó termosz. Használat közben a víz csobogása igen intenzív víz energia. Távol van a tűzhelytől, és köztük van az asztal és a szék, ami fa. Így védve van a romboló ciklus.
(Folyt. köv.)

Kovács Lujza. feng shui tanácsadó

  Kapcsolódó cikkek
- Tanácsadás családi ház esetén XIV.
- Tanácsadás családi ház esetén XII.
- Tanácsadás családi ház esetén XI.
- Tanácsadás családi ház esetén X.
- Tanácsadás családi ház esetén IX.
- Tanácsadás családi ház esetén VIII.
- Tanácsadás családi ház esetén VII.
- Tanácsadás családi ház esetén VI.
- Tanácsadás családi ház esetén V.
- Tanácsadás családi ház esetén IV.
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál